Park 22 Breukelen
Bungalows
Bungalows Type 1
Bungalows Type 2
Chalets
Chalets
Prijzen
Omgeving
Toerisme
Toerisme
Toerisme
Toerisme
Contact pagina
Buiten plaats Boom en Bosch
Diverse buitenplaatsen langs de Vecht
Website Nijenrode Universiteit
Alles over paddestoelen
Alles over paddestoelen
Alles over paddestoelen
Molen de Hoop te Loenen a.d. Vecht

De ligging van Park 22 is ideaal. Geklemd tussen de sierlijke Vecht met haar buitenplaatsen en de Loosdrechtse Plassen is er voor elk wat wils. De Vecht loopt van de Weerdsluis in de stad Utrecht en mondt 40 kilometer verder uit bij Muiden in het IJsselmeer. Vanaf Breukelen richting het zuiden via Maarssen en richting het Noorden richting Nieuwersluis, via Loenen naar Weesp en Muiden. Het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft de zorg over deze rivier en zorgt er momenteel voor dat het water via een grootschalig baggerprogramma dat tot 2015 loopt, een beter leven krijgt. De kwaliteit van het water gaat met grote stappen vooruit, waardoor de diversiteit van planten en dieren zal toenemen.

Na iets minder dan 10 minuten op de fiets of ruim 20 minuten lopen bent u in het gezellige centrum van Breukelen. Gaat u met de auto dan bent u circa 5 minuten onderweg. Er zijn in Breukelen vele winkels waar u uw dagelijkse boodschappen, electronica, huishoudelijke artikelen, speelgoed of mode in alle soorten en maten kunt aanschaffen. U vindt tegenover de ingang van Albert Heijn de entree van het oude Stadhuis Boom en Bosch met de fraaie tuin er om heen. In de zomer zijn er in dit kleine park elke zondag muzikale festiviteiten. Op vrijdag is er markt op de Kerkbrink, waar u ook de vele terrassen vindt. Parkeren doet u in het centrum op de Markt of elders in een van de straten.

Breukelen heeft vele Kerken die een bezoekje waard zijn, de Universiteit Nyenrode met haar eigen kasteel en een groot bos er omheen en de vele buitenplaatsen langs de Vecht.

De Straatweg is de centrale weg die via Breukelen loopt. Hier stapt u ook op de bus naar Utrecht of Amsterdam. Voor de trein moet u een stukje verder zijn. Het station ligt aan de andere kant van het druk bevaren Amsterdam-Rijn kanaal.

  

Breukelen is een gezellig dorp met veel terrassen

Op Hemelvaartsdag vindt in Breukelen aan de Scheendijk de jaarlijkse Nautiqua Braderie plaats. Zie onder aan deze pagina de promotie zoals die voor 2016 werd gemaakt.


Op NPO 2 werd in de week van 6 april 2015 elke dag een uitzending besteed aan Breukelen. Geloof en een hoop liefde. Tijdens deze uitzendingen komen er vele mooie plekjes in onze omgeving aan de orde. Ook gesprekken met inwoners.

Via deze link komt u bij uitzending gemist direct bij de 1e uitzending van deze serie.

  

1 juni 2016

Nieuws

Park 22 heeft een prachtige omgeving

Centraal in Nederland en midden in de natuur

Buitenplaats Boom en Bosch

Buitenplaats langs de Vecht

Veel mooie natuur in de directe omgeving van Park 22

De ophaalbrug van Universiteit Nijenrode

Molen de Hoop Loenen aan de Vecht

De Vecht geeft haar geheimen vrij

Gedurende 2014 wordt de schoonmaakactie van de Vecht voortgezet. Het doel is een verbeterde waterkwaliteit, meer diversiteit aan planten en dieren en een betere doorvaart. Aan het eind van het project zullen wij een rivier hebben, die zo schoon is als wij nooit eerder zagen en waarin planten en dieren weer een goede leefomgeving hebben. Voor ons als recreanten wordt het weer veilig zwemmen. Doch pas op de pleziervaart.

Bij het schoonmaken van de Vecht komt er van alles naar boven. Dat is logisch, want het is voor het eerst in de ruim 10.000 jarige geschiedenis dat de rivier helemaal wordt gebaggerd. Wat voor prachtige archeologische vondsten dit heeft opgeleverd is te zien op de tentoonstelling "Vondsten uit de Vecht". Romeinse beelden, Middeleeuwse zwaarden, oude strijkijzers, flessen, schaatsen, helmen en vuurwapens. En natuurlijk volop aardewerk. Zie www.vechtstreekmuseum.nl

  

Het is gezellig varen over de Vecht

Op Hemelvaartsdag 5 mei 2016 is er op de Scheendijk weer Nautiqua Breukelen.

Voor de zesde keer organiseert ondernemersvereniging Nautisch Centrum Breukelen in samenwerking met Funmarkt een braderie c.q. evenement, van 11.00 uur tot 18.00 uur op de Scheendijk in Breukelen, welke gericht is op het buitenleven op en rond het water.

Op Hemelvaartsdag kan er op de Scheendijk in Breukelen een kijkje genomen worden op de jachthavens, diverse botenverkopers showen hun mooiste modellen, de watersport-verenigingen promoot hun verschillende activiteiten, er zijn leuke attracties voor de kinderen, de plaatselijke horeca verzorgd (live) muziek en versnaperingen en er zijn diverse kramen met snuisterijen, nautische producten en life style voor jong en oud.

Voor een kleine impressie kunt u eens kijken op de website www.scheendijk.nl of de facebook pagina www.facebook.com/Nautiqua