Prijzen
Park 22 Breukelen
Park 22 Breukelen
Bungalows
Bungalows Type 1
Bungalows Type 2
Chalets
Chalets
Prijzen
Omgeving
Toerisme
Toerisme
Toerisme
Toerisme
Contact pagina

U houdt van water, natuur, ruimte en rust. De nieuwe chalets en recreatiewoningen op Park 22 werden geplaatst in harmonie met de mooie landschappelijke omgeving. De meeste chalets en recreatiewoningen zijn gebouwd door TOP Totaal uit Kootwijkerbroek, een betrouwbare en exclusieve bouwer voor duurzame woningen.


De landtong van Park 22 in Breukelen aan de Scheendijk 22 geeft direct toegang tot de Loosdrechtse

Plassen en de Vecht. Ideaal dus voor watersportliefhebbers. U geniet van een prachtig uitzicht over het water. En aan de steiger in uw eigen tuin meert u uw boot op eigen water af. U vaart zó naar alle windrichtingen!

Op de landtong staan chales van 55m2 inclusief inpandige berging en recreatiewoningen van 70m2 met een inhoud van 200m3, fris van kleur in gebroken wit met grijs of andere passende kleur. Binnen zijn de chalets en recreatiewoningen allemaal verschillend aangepast aan de wensen van de bewoners.     Lees minder

In Park 22 vindt u de ruimte en de welverdiende rust

De Loosdrechtse Plassen zijn een groot watersport- en natuurgebied tussen Amsterdam en Utrecht. Een groot deel van de plassen is in eigendom en beheer bij de Vereniging Natuurmonumenten. De Kievitsbuurten liggen direct aan Breukelen en behoren tot de Provincie Utrecht. Dit zijn twee grote legakkergebieden in de zuidwesthoek van de Loosdrechtse Plassen. Kenmerkend is de afwisseling van water, trekgaten en legakkers met recreatiewoningen.  De Kievitsbuurten worden gescheiden van de Vierde en Vijfde Plas door de Kalverstraat, een vaarweg die langs vele akkers loopt. Langs de noordzijde van de Kievitsbuurten loopt de Weersloot die de Derde Plas verbindt met de Vecht. De Oostelijke Plassen behoren tot de Provincie Noord-Holland.


De plassen vormen het centrale deel van het Natura 2000 gebied dat wordt aangeduid met de naam Oostelijke Vechtplassen. Dit gebied is aangewezen als speciale beschermingszone voor vogels, planten en overige dieren.

Oorspronkelijk waren de Loosdrechtse Plassen een veengebied dat te drassig was voor agrarische doeleinden. Om het gebied te ontwateren werden sloten naar de Utrechtse Vecht gegraven. Het laagveen dat zo ontstond was droog genoeg om te worden gebruikt als weidegebied. In de 16e eeuw werd het veen afgestoken voor turf. In de 17e en 18e eeuw maakte het gebruik van de baggerbeugel het ook mogelijk om te vervenen beneden het grondwaterpeil. Er onstonden met water gevulde trekgaten tussen de legakkers. De smalle legakkers werden weggegraven of ze werden bij stormweer door de golfslag weggeslagen en geleidelijk groeiden de Plassen tot hun huidige omvang. Enkele stukjes legakker zijn bewaard gebleven. De Kievitsbuurt is een voorbeeld van een vrij goed bewaard legakkergebied.

De uitvinding van de natuur voor watersport: de Loosdrechtse Plassen

Plattegrond uit circa 1870